Tutireceptek.hu fejléc

Beigli sokadik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dk liszt
25 dk margarin
10 dk porcukor
2-3 dk élesztő
kispohár tejföl
3 tojássárgája
csipet só
Fél deci rum
Töltelékhez:
20 dk dió, 20 dk porcukor, citromhéjja, fahéjj, szegfüszeg, tej, morzsa 1 alma, mazsola

20 dk mák, 20 dk cukor, 1 evőkanál savanykás lekvár, 1 alma, fahéj, tej, morzsa, mazsola.

Elkészítés:
A liszt. cukor, só keveréket elmorzsolom a margarinnal,
A tejfölbe belekeverem a tojássárgát, élesztőt, és hozzáöntöm a liszthez. Összegyúrom, és kész a tészta.
Ebbő négy vékony tésztájú beigle lesz.

A tölteléknekvalókat összekeverem hideg tejjel, ha kicsit hígabb lett, vagy kevés lenne, keverek hozzá morzsát, hogy kenhető állagú legyen.

Tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, egész tojással megkenem, hidegre, majd melegre teszem pár órára,aztán az oldalát jó mélyen megszúrkodom és alacsony hőfokon, lassan , kb 40-45 percig -tűpróbáig sütöm .

Tanácsok:
Általában dupla adagot készítek, s akkor 3-3 rudat, így se nem nagyon vékony a tészta, se nem nagyon vastag. Ahhoz viszont a töltelékhez is dupla adag kell.

Szerintem nagyon gyors és finom ---én is a kolleganőmtől tanultam évekkel ezelőtt, azóta csak így készítem el.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Kuckuli0820


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymama Beiglije » Sokadik töltött csirkecomb » Krumplis beigli » Diétás beigli.
» Beigli 2 » Beigli » Repedésmentes beigli » Mákos és diós beigli
» Kata féle Beigli » Beigli tészta sütőporral » Málnás trifle » Skót krémes(Kata-féle)
» Huszárcsók/lekváros pötty » Szedres ricotta felfújt » Különleges csokikrém » Kivihab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.