Tutireceptek.hu fejléc

Belga vaníliás/csokis szarvacskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta (50dkg)

cukrászkrémhez:

6 tojássárgája

12dkg cukor

2 kk vaníliaesszencia vagy aroma

8dkg liszt

4dl tej

2dl tejszín

csokibevonathoz:

10dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Kb 1, 5mm vékony téglalapra nyújtjuk úgy, hogy 1, 5cm széles, kb 60 cm hosszú csíkokat tudjunk belőle vágni.

A cukrászkrémhez összekeverjük a sárgákat a cukorral és a vaníliával egy edényben, amihez hozzákeverjük a lisztet is. Egy másikban felforraljuk a tejet és a tejszínt. Ha kihűlt, akkor összeöntjük a másik edény tartalmával és lassú tűzün besűrítjük, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hamar be fog sűrűsödni.



A tésztacsíkokkal alulról, a szélesebbik felétől kezdve betekerünk 12 db kúp alakú fémformát (nem kell előtte semmivel bekenni!), egy felvert tojással lekenjük őket és meleg sütőben világos barnára sütjük őket, állítva. A formát még melegen vegyük ki a sütiből. Ebből a tésztamennyiségből nekem összesen 16db lett.



A krémet még melegen, de ne forrón töltsük a tésztákba. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük és kicsit le is hűtjük utána annyira, hogy kenhető, de már ne folyós állaga legyen. Bekenjük a csokival a szarvacskák alját és hagyjuk megderedni.

Nagyon finom, nagyon mutatós süti Belgiumból!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Belga almás kenyér » Belga rakott krumpli » Viséi csirke (belga) » Belga gofri
» Brassói szarvacskák » Belga csokitorta » Belga csokis keksz » Rakott krumpli Belga módra
» Belga almás süti » Tészta kosárkák » Óvári szelet » Csokoládés őszibarackkocka
» Kókuszos mignon.. » Duplán csokis keksz » Bögrés-Kefíres-diós » Borissza piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.