Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bengáli Mansha (6 személyre) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg birkahús
15-20 dkg apró burgonya
2 dl tejföl
2 közepes paradicsom
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis gyömbér
néhány korianderlevél
1 teáskanál kurkumapor
1 evőkanál köménymag
csipetnyi só
2 evőkanál ghí

Elkészítés:
A felszeletelt burgonyát süssük meg kevés zsírban, és tegyük félre. Daráljuk meg a hagymát és a fokhagymát pástétomszerűvé. A szeletekre vágott birkahúst áztassuk a tejfölben és a darabolt paradicsomban 1 órán át. Melegítsünk olajat, tegyük bele a pástétomszerűvé darált hagymát, majd a többi ízesítőt, és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a birkahússzeleteket, és süssük élénkpirosra, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy a húst elfedje. Addig hagyjuk a tűzön, míg a víz el nem fő. Ezután adjuk hozzá a burgonyát, és hagyjuk a tűzön, míg a hús is, a burgonya is meg nem puhul. Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 85 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttorta (6-8 személyre) » Babedli (4 személyre) » Tejszines hús 4 személyre » Rakott hús 4 személyre
» Mézes-béles (6 személyre) » Birkafasírt (8 személyre) » Raguleves ( 4 személyre) » Libacomb 4 személyre
» Pulao csirke (6 személyre) » Banánbólé 10 személyre » Kakaós kuglóf 4 személyre » Reszelt máj (4 személyre)
» Csokoládéhab 4 személyre » Töltött kacsa (4személyre) » Tejszínes sonkatekercs » Farmerragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.