Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besameles brokkoli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
1liter tej
10 dkg vaj
10 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
zsemlemorzsa
ételízesítő

bors

Elkészítés:
Megfőzzük a brokkolit enyhén sós vízben, leszűrjük.
Elkészítjük a besamelmártást: A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön besűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután belekeverjük a lereszelt sajtokat.
A brokkolit kissé kiolajozott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a tetejét ételízesítővel, majd leöntjük a besamellel.
Közepes hőmérsékleten lefedve vagy lefedetlenül 25-30 perc alatt elkészül. Ha megpirul a teteje, kész.

Tanácsok:
Ahány dl mártást szeretnénk, annyi dl tej, annyi dkg vaj és liszt kell hozzá.


A receptet beküldte: Ditttke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis cicege (tócsni) » Brokkoli krémleves » Juhtúrós rakott brokkoli » Brokkolitorta
» Az én brokkoli krémlevesem » Egyszerű brokkolisaláta » Brokkoli másképp » Brokkoli színkavalkáddal
» Brokkolis-krémsajtos penne » Besameles halacska » Karfiolkrém, brokkolikrém » Brokkoli Amandine
» Sütőtökös rakott brokkoli » Brokkolifőzelék » Brokkolis lepénykék » Sonkás brokkolilepény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.