Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Besztercei saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20-25 dkg aszalt szilva, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma), 5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só), törött bors és só ízlés szerint, salátalevelek

Elkészítés:
Az aszalt szilvát elõzõ este megmossuk és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszûrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fûszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az elõzõleg jól behûtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás elõtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás sonkás saláta » Atkins gazdag saláta » Saláta csirkemájjal » Gyors saláta
» Tarka tavaszi saláta » Szalonnás burgonyasaláta » Saláta hüvelyesekből » Káposztás uborka saláta.
» Káposzta saláta egyszerűen » Kecskesajtos pulykasaláta » Nyári paradicsomsaláta » Céklás tojássaláta
» Ázsiai csirke saláta » Spicces csirkemellsaláta » Babos tésztasaláta » Csirkés zöldsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.