| Bihari Töltött Burgonya receptKöretek Hozzávalók: 2 kg héjas rózsaburgonya 50 dkg kolbászkrém 10 dkg vaj 20 dkg császárszalonna 3 dl tejföl 1/2 csomag petrezselyemzöld só, őrölt bors, kalocsai fűszerpaprika Elkészítés: A héjas rózsaburgonyát hideg vízben alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Minden egyes darabot alufóliába csomagolunk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve a fóliát eltávolítjuk, a burgonyát félbevágjuk. Csillagcső segítségével minden egyes burgonyára kolbászkrémet nyomunk. A tejfölt kevés sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a burgonyát bevonjuk tejföllel, a tetejét felkockázott császárszalonnával megszórjuk, és sütőben cca. 20 percig, pirosra sütjük. A sütőből kivéve kalocsai fűszerpaprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, forrón tálaljuk A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |