Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birsalma-szőlő lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg sötét szemű szőlő
1 kg előkészített birsalma,
ízlés szerint gyümölcscukor,
kevés nátrium-benzoát

Elkészítés:
A szőlőt megmosom, leszemezem, és időnként megkeverve puhára főzöm.
Ha hűlt egy kicsit, akkor szitán áttöröm, és felfogom a levét abba a fazékba, amiben majd a lekvárt főzöm. (A zömmel magot és héjat tartalmazó masszából még álltában is csöpög ki valamennyi lé. )
Felvágom a megmosott birsalmákat, kivágom a magházukat (meghámozni nem szükséges), majd vékony szeletekre vágom őket, és rakom egyenesen a szőlőlébe.
Felrakom főni. Eleinte lehet lefedve, mint a kompótot (közben elő lehet készíteni az üvegeket). Akkor kell elkezdeni kavargatni, amikor a birsalmák főnek szét, és sűrűsödik. Ha nagyon fanyar, akkor kevés gyümölcscukorral ízesítem. A legvégén hozzákeverem a nátrium-benzoátot.
Az előkészített üvegekbe kanalazom, figyelve arra, hogy ne maradjon levegős. Az üvegeket lezárom, és száraz dunsztban hagyom kihűlni (vagyis egy félreeső helyen bebugyolálom őket egy példbe, hogy szép lassan hűljenek ki).

Tanácsok:
A receptet egy öreg barátnőmtől kaptam, aki évről évre készít ebből a finomságból.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros rácsos linzer » Lekvár málnából » Almás-lekváros pite » Szilvalekváros barátfüle
» Diós lekváros tekercs » Túrós-baracklekváros isler » Bodzalekvár » Áfonyalekváros csirkemell
» Csipkebogyó lekvár » Habos lekváros-diós linzer » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Ribizli lekvár
» Szilvalekváros sütemény » Lekváros csokis banán » Rózsalekvár » Pomelolekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.