Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás yorkshire puding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
15 dkg barnacukor
2 db birsalma
2 db tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
2 evőkanál étolaj
csipetnyi só

Elkészítés:
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a 10 dkg cukrot. Tegyük bele a meghámozott és vékony kisdarabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kisé kihűlni.
Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék 5 dekányi cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.
Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.
Ha elkészült, még forrón tálaljuk vaníliafagylalttal.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos ökörszem » Gyümölcsös pudingrétes » Mangoldpuding » Kivipuding
» Almás-pudingos sütemény » Kalácspuding » Pudingos-tejfölös süti » Pudingos barackos sütemény
» Almapuding 2. » 3 pudingos torta » Birsalmasajt » Puding kocka Erzsi módra
» Barackos-pudingos » Bécsi rizspuding » Almapuding másként » Pudingos csavart


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.