Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodag recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
más néven cigánykenyér

4 személyre:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
víz
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy
keverőtálban összekeverjük a lisztet a
sóval és a szódabikarbónával, majd
annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy
lágy nokedlisűrüségű tésztát kapjunk.
A masszát közepes méretű olajozott,
liszttel beszórt tepsibe öntjük és vizes
kézzel elegyengetjük, majd az
előmelegített sütőben nagyjából 30
perc alatt pirosra sütjük.

Bangó Margit szakácskönyvéből


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Trencséni kenyér, 750 g » Vörösáfonyás péksütemény » Napraforgómagos kenyér » Edina sajtos pogácsája
» Rongyos karika » Hidegen kelesztett lángos » Krumplis pogácsa Erzsi módra » Bundás kenyér zsír nélkül
» Tepertős pogácsa 2 » Zöldséges-magvas cipó (vegan) » Isteni tönkölykenyér » Rozsos kenyér
» Kenyérben sült sonka » Joghurtos császármorzsa » Foszlós Kalácsok » Húsvéti kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.