Tutireceptek.hu fejléc

Bodzabogyólikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
30 dkg bodzabogyó,
4 dl 96%-os alkohol,
6 dl víz,
1-2 szem szegfűszeg,
kis darab fahéj,
10 dkg cukor.

Elkészítés:
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb, széles szájú üvegbe töltjük, és az alkoholt rátöltjük. Beledobjuk a fűszereket, és 15 napig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, átszűrjük és jól záródó üvegekbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grog » Mézes-krémes Kata-féle » Virgin mojito » Mascarponés dinnyekehely
» Feketeerdei kávé » Cherry Colada » Hasty » Badel 70
» Sierra Margarita » Csokoládélikőr 2 » Latte macchiato » Sárgabaracklikőr
» Salute » Gin and milk » Arany tallér » Kávélikőr brazil módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.