Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzabogyólikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
30 dkg bodzabogyó,
4 dl 96%-os alkohol,
6 dl víz,
1-2 szem szegfűszeg,
kis darab fahéj,
10 dkg cukor.

Elkészítés:
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb, széles szájú üvegbe töltjük, és az alkoholt rátöltjük. Beledobjuk a fűszereket, és 15 napig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, átszűrjük és jól záródó üvegekbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzás aperol spritz » Magnolia blossom » Bodzalikőr » Manhattan
» Sand Dance » Fahéjas capuccino-por » Fancy ohio » Babás tejserkentök :)
» Quaker » Coupe 911 » Narancsos jégkása » Kókuszos tejital
» Tropical Café » After Eight likőr » Hurricane » Sunken Treasure


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.