Tutireceptek.hu fejléc

Bolgár rizseshús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
400 g sertéshús,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
2 teáskanál édes nemes paprika,
1/4 teáskanál bors,
2 összenyomott fokhagymagerezd,
2 paradicsom,
1 l húsleves,
1 zöld paprika,
3 fej vöröshagyma,
250 g hosszú szemű rizs.

Elkészítés:
A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük.
A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk.
Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük.
A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szeljük.
A hagymát megtisztítjuk és négy részre vágjuk.
A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk.
A rizst hozzáadjuk és felforraljuk.
A paprikát és a hagymát belekeverjük és puhára főzzük.
A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és ízesítjük.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár gyuvecs » Bolgár raguleves » Bolgár ünnepi leves » Bolgár uborkaleves
» Bolgár lecsós csirkemell » Zöldséges Rizseshús » Bolgársaláta » Bolgár zöldbabos csirke
» Sült rizseshús » Gyors rizseshús » Bolgar salata » Bolgár szendvics
» Rizseshús másképp » Bácskai rizseshús » Csirkés rizseshús » Rizseshús.(olcsó-kímélő)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.