Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 főre

8 db palacsinta
40 dkg darált sertés -/ pulykahús
1 nagy paradicsomkonzerv
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
olívaolaj

bors


tálaláshoz:

2 kis doboz tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
.Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon.
2.Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük.
3.Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük.
4.A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk.
5.Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze.
Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi palacsinta » Palacsinta Ági módra » Káposztás palacsinta » Gombás rakott palacsinta
» Északi palacsinta » Hig palacsinta » Cukkini palacsinta » Alakbarát palacsinta
» Bolognai rakott karfiol » Meggyes-mákos palacsinta » Kaviáros palacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta
» Narancsos palacsinta » Sajtos, kapros palacsinta » Finom palacsintatorta » Almás palacsinta 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.