Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borban párolt töltött pulykatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
800 g pulykamell filé
100 g gépsonka
100 g alma
80 g ementáli sajt
1 db tojás
30 g liszt
1 dl étolaj
2 dl fehérbor (hárslevelű)
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors

Elkészítés:
A sonkát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, az almát meghámozzuk. A megtisztított almát és a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojást, összekeverjük, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. A pulykamellszeleteket enyhén kiveregetjük, besózzuk és elosztjuk rajtuk a tölteléket. A húsok két szélét kicsit behajtjuk és szorosan feltekerjük. Vastagabb cérnával sonkakötözéssel megkötözzük, hogy a tekercs formája megmaradjon. Az így előkészített tekercseket lisztbe forgatjuk, és forró olajon minden oldalát elősütjük, majd a bort aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a pároló léből kivesszük, pihentetjük, a kötöző anyagot eltávolítjuk, felszeleteljük. Az előmelegített tálra szűrjük a párolólevet, ráhelyezzük a felszeletelt tekercseket. Szőlős vagy mazsolás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött makréla » Fahéjas töltött fánk » Gesztenyés töltött karaj » Töltött tintahal
» Töltött cukkiniszeletek » Töltött karfiol » Töltött bárány » Töltött kagylótészták
» Töltött padlizsán bundában » Hamis töltött karalábé » Töltött pulyka » Sörben párolt csülök
» Párolt rák » Kapros töltött palacsinta » Töltöttkáposzta másképpen » Töltött kacsacomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.