Tutireceptek.hu fejléc

Borban párolt töltött pulykatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
800 g pulykamell filé
100 g gépsonka
100 g alma
80 g ementáli sajt
1 db tojás
30 g liszt
1 dl étolaj
2 dl fehérbor (hárslevelű)
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors

Elkészítés:
A sonkát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, az almát meghámozzuk. A megtisztított almát és a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojást, összekeverjük, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. A pulykamellszeleteket enyhén kiveregetjük, besózzuk és elosztjuk rajtuk a tölteléket. A húsok két szélét kicsit behajtjuk és szorosan feltekerjük. Vastagabb cérnával sonkakötözéssel megkötözzük, hogy a tekercs formája megmaradjon. Az így előkészített tekercseket lisztbe forgatjuk, és forró olajon minden oldalát elősütjük, majd a bort aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a pároló léből kivesszük, pihentetjük, a kötöző anyagot eltávolítjuk, felszeleteljük. Az előmelegített tálra szűrjük a párolólevet, ráhelyezzük a felszeletelt tekercseket. Szőlős vagy mazsolás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött krumpli » Töltött szendvics » Töltöttkáposzta másképpen » Gombával töltött kellevél
» Töltött padlizsán bundában » Párolt karotta » Töltött hal » Tonhallal töltött paprika
» Párolt kelkáposzta » Párolt rizs zöldségekkel » Hallal töltött tortilla » Párolt zellerkrém
» Sült, töltött tojás » Túrós töltött karalábé » Tavaszi párolt csirkemell » Húsvéti töltött kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.