| Borhabos körte receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evőkanál kristálycukor, szegfűszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor Elkészítés: A körtéket meghámozzuk. Alulról karalábévájóval eltávolíthatjuk a magházat. Felforraljuk a vizet a cukorral, borral és a fűszerekkel, majd belehelyezzük a körtéket, és 2-3 percig főzzük. Hagyjuk benne kihűlni. Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a bort és a pudingport, vízgőzre tesszük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |