Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borhabos körte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 körte,
2 dl vörösbor,
2 dl víz,
1 evőkanál kristálycukor,
szegfűszeg,
egész fahéj,
4 tojás,
2 dl fehérbor,
5 dkg kristálycukor,
fél csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk. Alulról karalábévájóval eltávolíthatjuk a magházat. Felforraljuk a vizet a cukorral, borral és a fűszerekkel, majd belehelyezzük a körtéket, és 2-3 percig főzzük. Hagyjuk benne kihűlni. Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a bort és a pudingport, vízgőzre tesszük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés kotlett » Körtés áfonyás sütemény » Körtés túrótorta » Sütőtök körtével, almával
» Sajttal töltött körte » Mákos körtés süti » Körtés muffin » Joghurtos körteleves 2
» Körtés banánital » Körtés, fahéjas tej » Körtés-karamellás süti » Gyömbéres körtés turmix
» Körtés kosárka marcipánnal » Körtés zabkása » Csokoládés körte » Csokoládés körte fagylalt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.