Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg borjú csülök csont nélkül, 1 kg burgonya, 30 dkg vöröshagyma, étolaj, só, őrölt bors.

Elkészítés:
A csont nélküli borjuhúst sózzuk, borsozzuk és félre tesszük. Megtisztítjuk a burgonyát és hosszában felszeleteljük. A diszkosz belsejét egy nagy alufóliával kibéleljük és megolajozzuk. Beletesszük a burgonyát és a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagyma felét. Erre rátesszük a pácolt csülköt, majd ismét a burgonya és a vöröshagyma következik. Sóval, borssal meghintjük, ráhajtjuk a fóliát és lezárjuk a diszkosz fedelét. Hűtőszekrénybe téve pihentetjük 2-3 órán át, de a másnapi felhasználásig is maradhat. Ekkor a szabad tűzhelyen tüzet gyújtunk és az erős, izzó parázsba tesszük az edényt 1-2 órára. de közben a parázsról gondoskodnunk kell. A kész sülthöz friss parasztkenyér és száraz fehérbor illik.

Elkészítési idő: 210 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős csirke kfc-módra » Joghurttorta Kobold módra » Póréhagyma csőben sütve » Gombaleves Juca módra
» Csirke Sztroganoff módra » Csokikocka Helga módra » Raffaelló Nikcii módra ;) » Pulykamell Lucifer módra
» Pizzatekercs Nelli módra » Almatorta Vigné módra » Libamáj sütve » Malac sült...Andi módra!!
» Gyros Grety-módra » Pulykasült gregorian módra » Pulykamell Dubary módra » Spagetti szénégető módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.