Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúpecsenye tökraguval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 borjú szűz

bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű

A tökraguhoz:

70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring

Elkészítés:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk. Ha félpuhára főtt, leszűrjük, és a vajban, a mézet és a gyömbért is hozzákeverve készre pároljuk.
A húst egészben hagyva kevés olajban, roston rózsaszínűre sütjük. A tálalásnál szeleteljük fel, és a forró tökraguval tálaljuk, saját zsírjával fényezve.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojással rakott tarhonya » Coq au vin » Juhtúrós serpenyős burgonya » Hagymás máj
» Brokkolis krumplifelfújt » Holland rakott tojás » Cumberlandi sertésszelet » Tepsis gombás pulykaszeletek
» Nokedlis paprikás krumpli » Sajtos csirkemell gombával » Zöldbabos csirkeragu » Laktató
» Olasz rakott csirke » Párizsi Atkinshez » Sajttal sült gombás galuska » Krumplis mineknevezzem


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.