Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúpecsenye tökraguval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 borjú szűz

bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű

A tökraguhoz:

70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring

Elkészítés:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk. Ha félpuhára főtt, leszűrjük, és a vajban, a mézet és a gyömbért is hozzákeverve készre pároljuk.
A húst egészben hagyva kevés olajban, roston rózsaszínűre sütjük. A tálalásnál szeleteljük fel, és a forró tökraguval tálaljuk, saját zsírjával fényezve.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almával töltött camembert » "Light" chili con carne » Lecsós rakott burgonya » Töltött paprika Lilly módra
» Brokkolis fincsi tészta » Kelkáposztás liba vörösborban » Burgonya carbonara » Rakott káposzta juhsajttal
» Brokkoli Mornay mártással » Diós pipimell » Padlizsános lepény » Kifőtthús karfiollal
» Sült sajtos újkrumpli » Burek szalonnával » Rakott túrós galuska » Csirkecombok "Toros"-módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.