Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúsült római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika


Elkészítés:
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.

A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe.

Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
Az utolsó negyed órában fedő nélkül sütjük, hogy a hús teteje szépen megpiruljon.

Tanácsok:
Burgonyapürével, friss salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos római rizs » Római tálban sült csirke » Csőtészta római módra II. » Római saláta
» Sertéshava római tálban » Sündisznó (római tálban) » Római csirkemáj » Borjúsült pikáns mártással
» Római ragu » Pikáns borjúsült » Csirkemáj római tálban » Kenyér sütőtálban
» Római tálban sült csülök » Sajtos csirke római tálba » Római leves » Római szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.