Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros borjúfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-4 személyre
50 dkg borjúcomb,
10 dkg nyers füstölt sonka,
5 dkg vaj,
1/2 dl olaj,
száraz fehérbor,
friss zsályalevél,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A húst szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket vágd
fél 2-3 ujjnyi csíkokra, s gyengén sózd meg. A hajszálvékonyan
szelt sonkát ugyanilyen csíkokra vágd. Minden húsdarabra teríts
egy sonkát, borsozd meg, tegyél rá egy zsályalevelet, majd a
csíkot göngyöld fel és rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. Egy
serpenyőben a felolvasztott vajhoz add hozzá az olajat, helyezd
bele a hústekercseket, és minden oldalukat süsd pirosra. Ezt
követően öntsd fel borral és párold puhára (ha a bor elfő, esetleg
vízzel pótold). Tálaláskor a visszamaradt húslét locsold a forró
borjúfalatokra.
Pirított kenyeret ajánl hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros almatorta » Húspogácsa boros lében » Fehérboros krémtorta » Almás-boros borjúmáj
» Boros libapecsenye » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros eperleves » Vörösboros hagymás tojás
» Bíboros kehely 2 » Vörösboros gombapörkölt » Boros mézes tea » Boros marhatokány
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros szarvaspörkölt » Boros sós rudak


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.