Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkesült burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csirke,
60 dkg burgonya,
3 evőkanál olaj,
2 kakukkfűág,
3 babérlevél,
2 evőkanál olajbogyó (fekete),
6 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, sóval és borssal meghintjük. Az olajban 15 percig sütjük, majd kivesszük. A zsiradékban aranyszínűre sütjük az egészben hagyott burgonyákat, majd lecsöpögtetjük, a csirkével, a kakukkfűvel, a babérlevelekkel, 1,5 dl vízzel, az olajbogyókkal, a fokhagymával és a borral összekeverjük, és lefedve készre főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsünk alá vizet!) A főzőedényben, melegen adjuk az asztalra.

Tanácsok:
Még különlegesebb ízeket kapunk, ha egy csípős paprikát, füstölt szalonnát vagy szeletekre vágott aszalt paradicsomot teszünk bele.



A csirke puhaságát úgy is ellenőrizhetjük, hogy a húst hosszú tűvel megszúrjuk: ha a kifolyó lé már nem rózsaszín, hanem tiszta, világos, akkor készen van. Az ételt készíthetjük kuktában is.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 608 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros rostélyos » Rakott kel burgonyával » Boros marhatokány » Vörösboros bodzabogyó íz
» Vörösboros körte » Ropogós csirkesült » Húspogácsa boros lében » Fehérboros póréhagymaleves
» Vörösboros csirke » Vörösboros sült pulyka » Vörösboros nyúlgerinc » Boros házinyúl
» Vörösboros meggyleves » Vörösboros vadpörkölt » Boros csirkecombok » Boros almatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.