Tutireceptek.hu fejléc

Boros-mézes rebarbaramártás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 szál rebarbara
1 evőkanál olaj vagy vaj
csipet só
1-1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál cukor
1-1,5 dl tejföl vagy tejszín
2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:
A megpucolt rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Olajon vagy vajon párolni kezdjük, csipet sóval meghintve, hogy levet eresszen. Őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a mézet is. Lefedve 8-10 percig pároljuk, néha megkeverve. Kevés vízzel felengedjük, ha kell, cukorral édesítjük. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük.
recept: Gólyanéni


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott káposzta juhsajttal » Padlizsános penne » Vegetáriánus rizses káposzta » Spenótos-húsos finomság
» Túrógombóc » Libahússal rakott kel » Hagymakrémes rakott burgonya » Padlizsánragu kuszkusszal
» Bolondos gomba » Töltött finom cukkini » Besameles rakott krumpli » Krémsajtos burgonya
» Hurkás rakott krumpli » Rakott krumpli cukkinivel » Rakott krumpli Ági módra » Ananászos szárnyas rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.