Tutireceptek.hu fejléc

Boros sertéskaraj zöldbabbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
néhány szelet sertéskaraj (kb. 60-80 dkg)

60 dkg friss zöldbab

egy csomag újhagyma

20 dkg paradicsom

egy deciliter vörös száraz bor

egy csomag petrezselyem

egy evőkanál zsír vagy olaj

5 dkg liszt



egy gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, majd egészben hagyva sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A hagymát karikákra, a petrezselymet finomra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A húst megsózzuk, lisztben meghempergettjük, kevés forró zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig félretesszük. A hús sütéséhez használt zsírban megpirítjuk a hagymát, óvatosan beleforgatjuk a zöldbabot, a paradicsomot és az egy deci bort. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítve 8-10 percig pároljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként még rizst lehet készíteni mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szőlőleves » Vörösboros puncs » Vörösboros puncstorta » Lecsós-boros sertéspörkölt
» Vörösboros nyúlgerinc » Boros Süti » Boros borjúfalatok » Húspogácsa boros lében
» Fehérboros csirke » Boros sósrúd » Vörösboros körte » Fügés sertéskaraj
» Boros, kapros lazac » Olasz sertéskaraj » Fehérboros rostélyos » Vörösboros szarvaspörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.