Tutireceptek.hu fejléc

Boros vaderőleves töltött tésztával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
# 1 kg húsos vadcsont
# 30 dkg húsos marhacsont
# 50 dkg leveszöldség
# 1 kicsi fej vöröshagyma
# 1 tojásfehérje
# 30 dkg darált szaftos vadhús
# 6 egész bors
# 1 mokkáskanál gyömbér
# 1 babérlevél
# 1 csipet szerecsendió
# 1 dl száraz vörösbor
# 20 dkg gombás töltött tortellini vagy ravioli

Elkészítés:
Előkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csontokat lemossuk, és a forró sütőben, nem túl barnára megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.

Elkészítés:
1. A tojásfehérjét gyenge habbá verjük, összekeverjük a darált hússal, és fazékba tesszük. Hideg vízzel bőven felöntjük, beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és feltesszük főni, forrásig kevergetjük. Amikor felforrt, a hőt kisebbre véve a levet sóval, borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon kíméletesen 2-3 órán át tovább főzzük.
2. Beleöntjük a bort is, és még 1 órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia). Ha kész, leszűrjük (lehetőleg tiszta, vizes konyharuhán át), hogy szép tiszta legyen a lé.
3. A betéthez sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és az összevágott zöldségekkel tányérba tesszük. Rámerjük a forró levest, és tálaljuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, töltött padlizsán » Gombával töltött krumpli » Brokkolival töltött fasírt » Bíboros szelet
» Csirkehússal töltött alma » Az én töltöttkáposztám » Boros pipi » Bolognai töltött burgonya
» Húsvéti töltött pulykamell » Töltött cukkini sajttal » Sonkával töltött tojás » Ketchupos-fehérboros hús
» Almával töltött camembert » Rizzsel töltött paprika » Sajttal töltött falatkák » Kölessel töltött cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.