Tutireceptek.hu fejléc

Borsos hús – Peposo alla fornacina recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg marhahús,
1 sárgarépa,
1 zellergumó,
3 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
250 ml olívaolaj,
2 rozmaringág,
1 üveg Chianti,
6 dkg paradicsompüré,
1 citrom héja,
½ evőkanál durva tengeri só,
5 dkg bors,
1 evőkanál szemes bors,
4 szegfűszeg,
1 szerecsendió,
½ körte.

Elkészítés:
A húst előkészítjük a sütéshez.
A sárgarépát, a fokhagymát, és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A zellergumót is megtisztítjuk, keskeny csíkokra vágjuk.
Az egészet sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, rozmaringot és a citrom héjat hozzáadjuk, és a húst minden oldalról megsütjük.
Végül leöntjük a Chiantival, fűszerezzük sóval, borssal, paradicsompürével és szegfűszeggel.
Az egészet közepes lángon kb. négy órán keresztül süssük, a húst folyamatosan meglocsoljuk vízzel.
A szaftos szószt leszűrjük, felfogjuk egy edénybe. Hozzáadjuk a szemes borsot és szerecsendióval ízesítjük.
A fél körtét szétnyomjuk, és hozzákeverjük.
A felszeletelt húst citromkarikával díszítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos tokány marhahússal » Borsós husi » Zöldborsós spagetti » Kínai borsos csirke
» Borsos csirkecomb » Ketchup-os zöldborsos husi » Cseh borsos sertésszelet » Zöldborsós camembert krém
» Csirkemájas zöldborsós hús » Erdélyi borsos tokány » Csicseriborsós saksuka » Zöldborsós vadkacsaragu
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Zöldborsós tojás » Cukorborsós metélt » Zöldborsós sertéspaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.