Tutireceptek.hu fejléc

Borsós husi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirke- vagy sertéshús,
vaj,
zsír,
zöldborsó,
fokhagyma (3-4 gerezd,)
vegeta,
só,
bors,
majoránna,
pizza fűszerkeverék,
(oregano),
tejföl.

Elkészítés:
A húst zsírban víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Míg a hús párolódik feltesszük a borsót egy kevés vajban folyamatos kevergetés mellett kis lángon megpároljuk, ha szükséges akkor adunk hozzá egy kevés vizet.
Vegetával ízesítjük.
Mikor a hús és a borsó is elég puha már, akkor előveszünk egy téglatest alakú tepsit, aminek viszonylag magas az oldala és először beletesszük a húst úgy, hogy közben egy kevés zsírt félreteszünk egy edénybe.
Majd rátesszük a borsót.
Ezután a tejfölt felhígítjuk egy kevés vízzel és összekeverjük a félretett zsírral, ha szükséges még egy kis sót illetve borsot is tehetünk hozzá. Ezután leöntjük a borsós husit ezzel a tejföllel és esetleg megszórjuk majoránnával.
Majd betesszük a sütőbe kb 25-30 percre.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyás borsós csirkemáj » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós rizs » Borsós máj wokban
» Zöldborsós sertésragu » Cukorborsós metélt » Zöldborsós rizses csirke » Baconos zöldborsós tészta
» Zöldborsós nokedli » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós pulykaraguleves
» Csicseriborsós saksuka » Zőldborsós párizsiszelet » Zöldborsós gombaragu » Borsos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.