Tutireceptek.hu fejléc

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 adaghoz:

0.5 kg újkrumpli (apró)
0.25 kg zöldborsó ( kifejtett)
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
1 fél citromból nyert citromlé
1 ek olívaolaj

Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újkrumplis tonhalsaláta » Petrezselymes hamis fasírt » Petrezselymes csirke » Petrezselymes sertésszelet
» Besameles újkrumpli » Petrezselymes cukkini » Petrezselymes babsaláta » Csőben sült újkrumpli
» Petrezselymes hagyma » Petrezselymes tócsni » Petrezselymes tojásfasírt » Juhtúrós újkrumpli
» Petrezselymes fejessaláta » Sült sajtos újkrumpli » Natúr szelet újkrumplival » Tepsis hagymás-újkrumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.