Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
töltelékhez:
75 dkg túró
cukor (ízlés szerint, én 8 evőkanálnyit használok)
1 citorm reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojásfehérje habbá verve
esetleg mazsola (én nem teszek bele, mert nem szeretem)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben tartjuk 1 napig. Másnap zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (36 x 25 cm) nagy lyukú reszelőn a tészta felét reszelem. Ráteszem a tölteléket és ráreszelem a tészta másik felét. Úgy sütöm meg, mint a linzert (180 fok, kb. 40 perc; tűpróbáig).

Változatok:
1. az első réteg tésztára baracklekvárt kenek a túrótöltelék alá
2. a túrótöltelékre gyümölcsöt (pl. kimagozatt meggyet, cseresznyét esetleg vegyesen mindkettőt) teszek és utána reszelem rá a tészta másik felét


A receptet beküldte: csibi59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas sertésmáj » Borzas túrós » Meggyes borzaska » Túrós Borzas Kata
» Borzaskata » Borzas sertésszelet » Borzas csirkemell 3. » Borzas
» Tégy ahogy a kedved engedi » Pizza, ahogy én készítem » Borzas Zserbó » Spenót - Ahogy én csinálom
» Borzas Kata » Tiramisu ahogy én csinálom » Mátrai Borzaska » Borzas (bundás) hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.