Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Kati recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg vaj vagy zsír
12 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kis citrom héja
4 tojás sárgája

Elkészítés:
A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk és 2 részre osztjuk. Az egyik részt káposztareszelővel belereszeljük a tepsibe. A 4 tojás kemény habjába 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál barack vagy más lekvárt és 10 dkg darált diót teszünk. Mindezeket összekeverjük és ráöntjük a tepsibe reszelt tésztára. A tészta másik felét ráreszeljük a töltelékre. Meleg sütőben, közepes lángon rózsaszinüre sütjük majd porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, teasüteményként is kínálhatjuk.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas sajtos pogácsa » Borzas epres » Borzas szelet » Borzas Kata
» Borzaskata » Borzas sertésmáj » Borzas eper 2. » Borzas Zserbó
» Borzas (bundás) hal » Borzas gyümölcsös-túrós » Mátrai Borzaska » Borzashús
» Földimogyorós borzaska » Borzas csirkecomb » Borzas csirkemellfilé » Meggyes borzaska


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.