Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Kati recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg vaj vagy zsír
12 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kis citrom héja
4 tojás sárgája

Elkészítés:
A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk és 2 részre osztjuk. Az egyik részt káposztareszelővel belereszeljük a tepsibe. A 4 tojás kemény habjába 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál barack vagy más lekvárt és 10 dkg darált diót teszünk. Mindezeket összekeverjük és ráöntjük a tepsibe reszelt tésztára. A tészta másik felét ráreszeljük a töltelékre. Meleg sütőben, közepes lángon rózsaszinüre sütjük majd porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, teasüteményként is kínálhatjuk.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas sertésmáj » Borzas csirkemell U1 » Borzas sajtos pogácsa » Borzaskata
» Borzas » Borzas sertésszelet » Túrós Borzas Kata » Borzas csirkemell 2
» Acsai borzas szelet » Borzas csirkemell 3. » Borzas Zserbó » Borzashús
» Borzas hús » Borzas sajtos » Mátrai Borzaska » Borzas eper


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.