Tutireceptek.hu fejléc

Borzas sajtos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

A tésztához:
2 tojássárgája,
45 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg reszelt sajt,
1 csomag sütőpor,
só,
esetleg tejföl
A töltelékhez:
20 dkg vaj vagy margarin,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1- 2 evõkanálnyi tejföl,

A tészta megkenéséhez: tojásfehérje
A díszítéshez: reszelt sajt

Elkészítés:

A sóval és a sütõporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal morzsold el, add hozzá a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben 1-2 órán át. A töltelék elkészítéséhez a vajat vagy margarint a krémsajttal, sóval és tejföllel alaposan keverd össze. A pihentetett tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd kikent tepsibe nem túl szorosan tedd egymás mellé, kend meg a kissé felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütõben kb. 180 fokon süsd világosra. Ha kihűlt, a korongokat ragaszd össze kettesével a töltelékkel, majd nyomd össze kissé, hogy a krém kinyomódjon, és a szélét forgasd reszelt sajtba.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos brokkoli » Igazi sajtos pulykamell » Sajtos csigák » Sajtos bolyhocska
» Gyors sajtos pogi » Sajtos rúd I. » Krémsajtos eperkrém » Sajtos csirkesaláta
» Csodasajtos sós sütemény » Sajtos, brokkolis tészta » Andi sajtos istenije » Tejfölös-sajtos hús
» Sajtos almás tojássaláta » Albán sajtos lepény » Sajtos kekszes torta » Sajtos rakott pulykamell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.