Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borzas sajtos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

A tésztához:
2 tojássárgája,
45 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg reszelt sajt,
1 csomag sütőpor,
só,
esetleg tejföl
A töltelékhez:
20 dkg vaj vagy margarin,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1- 2 evõkanálnyi tejföl,

A tészta megkenéséhez: tojásfehérje
A díszítéshez: reszelt sajt

Elkészítés:

A sóval és a sütõporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal morzsold el, add hozzá a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben 1-2 órán át. A töltelék elkészítéséhez a vajat vagy margarint a krémsajttal, sóval és tejföllel alaposan keverd össze. A pihentetett tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd kikent tepsibe nem túl szorosan tedd egymás mellé, kend meg a kissé felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütõben kb. 180 fokon süsd világosra. Ha kihűlt, a korongokat ragaszd össze kettesével a töltelékkel, majd nyomd össze kissé, hogy a krém kinyomódjon, és a szélét forgasd reszelt sajtba.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos túrókrém » Sajtos ropogós » Sajtos Virsli baconben » Borzas sertésmáj
» Tepsiben sült sajtos karaj » Sajtos sültkrumpli » Sajtos krokett » Sajtos vegyes zöldség
» Sajtos - sonkás salátatál » Sajtos batyu » Tejfölös-sajtos pogácsa » Sajtos-sonkás burgonya
» Sajtos karfiolpogácsa » Krémsajtos-sonkás burgonya » Sajtos zellerkrém » Sajtos kenyérleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.