| Borzaskata receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 tojás sárgája 1 sütõpor 2 evőkanál kakaó kevés tejföl Töltelék: 1 kg áttört tehéntúró 25 dkg porcukor 3 tojás sárgája 1 citorm reszelt héja 5 dkg darált babapiskóta v. keksz 4 tojás kemény habja mazsola Elkészítés: A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva hûtõszekrénybe tesszük (kb. 1 órára). Közben elkészítjük a tölteléket, ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk. Erre jön a túrótöltelék. A tészta másik felét nagylyukú reszelõn a töltelék tetejére reszeljük. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percik sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd hosszúkás szeletekre vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. Megjegyzés: Ha nincs kedved a reszelõvel bajlódni, a tészta másik felét egyszerûen kinyújtva is ráteheted a süteményre. Nem lesz olyan szép, de így is finom. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |