| Boszorkány pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: •10 dkg dió, •1 citrom •25 dkg lágy vaj v. margarin •15 dkg porcukor •45 dkg liszt •4 tojássárgája •1 tojásfehérje •10 dkg baracklekvár Elkészítés: Elkészítése: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának). Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk A receptet beküldte: erzsébet57 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |