Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkány pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
•10 dkg dió,
•1 citrom
•25 dkg lágy vaj v. margarin
•15 dkg porcukor
•45 dkg liszt
•4 tojássárgája
•1 tojásfehérje
•10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
Elkészítése: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk


A receptet beküldte: erzsébet57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa Hugi módra » Egyszerű túrós pogácsa » Krumplispogácsa » Csípős húspogácsa
» Boszorkányháztető » Négymagvas pogácsa » Gombás fasírtpogácsa » Mexikói-chilis pogácsa
» Hajtogatott túrós pogácsa » Szőrös pogácsa » Burgonyás húspogácsa » Ízes juhtúrós pogácsa
» Gombapogácsa » Teapogácsa » Juhtúróval töltött pogácsa » Árpás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.