Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkány ujjak 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált mandula
10 dkg cukor
2 tojás
35-40 db (kb 5 dkg) egész mandula
1 tábla olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat összegyúrjuk.

A tésztából ujjnyi vastag, kb 10 cm-es rudakat sodrunk.

A rudak közepére bütyköt formázunk, ujj formájúra alakítjuk és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk.

Az ujjakat előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.

A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival kenjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boszorkánykrém » Boszorkány máglya » Boszorkányujjak » Boszorkánypogácsa
» Boszorkányflekken » Boszorkánymáglya 2 » Boszorkányháztető » Boszorkányhab
» Boszorkányos mézeskalács » Tárkonyos boszorkánysült » Boszorkány ujj » Boszorkány ujjak
» Boszorkány pogácsa » Boszorkánymáglya » Bosziujjak » Csokoládés tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.