Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkányujjak recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-személyre:

20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája (kenéshez)
10 dkg mandulabél
piros vagy zöld ételfesték (vagy olvasztott csoki)

Elkészítés:
1. A vajat a liszttel, a darált dióval, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
4. Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:)
5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve).
6. Sok sikert!

Tanácsok:
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zebrás süti » Tésztába ejtett meggy » Nagyanyó almatortája » Rumos muffin
» Diós, vagy mákos rácsos » Gerbaud (zserbo) » Tejfolos hidegtorta » Tunningolt grillezett banán
» Csokis Palacsintatorta » Gesztenyés krém » Túró pöttyök » Erdélyi szász torta
» Gyors és finom mazsolás süti » Mandulás madeleine » Diós, rumos, kávés szelet » Gesztenyés keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.