Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkányujjak recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-személyre:

20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája (kenéshez)
10 dkg mandulabél
piros vagy zöld ételfesték (vagy olvasztott csoki)

Elkészítés:
1. A vajat a liszttel, a darált dióval, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
4. Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:)
5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve).
6. Sok sikert!

Tanácsok:
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes szelet másképpen » Diós krémtorta » Almás gesztenyetorta » Epres piskóta
» Csokis meglepetés muffin » Márványos kalács » Szőlős metélt » Házi bonbon - ajándéknak
» Finom gyümölcsrizs » Kókuszos-gesztenyés kekszsüti » Epres piskótatorta » Albán krémes Emyke módra
» Krumplis lepény » Karamell-krémes kocka » Diétás rizses kuglóf » Pilletorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.