Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bounty-szelet ahogy én szeretem :) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1. A tésztához
30 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
12.5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 db tojás
3 ek tejföl
sütőpapír

2. A kókuszos réteghez
6 db tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék


3. A krémhez
6 db tojássárgája
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
15 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor


4. Csokimázhoz

10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
rumaroma (ízlés szerint, én 2 ampulla Dr. Oetkert szoktam használni, de aki nem szereti el is hagyhatja)

Elkészítés:
1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, tegyünk még hozzá tejfölt.
Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (picit magasabb peremű) tepsibe tesszük. Erre kerül a kókuszos krém:

2.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát egyenletesen a tepsiben lévő tésztára kenjük.
A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük.

3.Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet:

4.A tojássárgákat homogénre keverjük a liszttel és a cukorral, a tejet fokozatosan adva hozzá. Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük.

5.A kihűlt főzött krémet robotgéppel összekeverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy szép, csomómentes és könnyű legyen. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.

Rövid időre hidegre tesszük és elkészítjük a csokimázat. Ezt lehet készen is kapni, de én a házit jobban szeretem mert sokkal finomabb :)

Csokimáz elkészítése:

A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel.
Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható.
Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor levesszük a tűzről és picit hűlni hagyjuk (de nem teljesen, csak hogy még folyjon)belekeverjük a rumaromát, ráöntjük a tészta tetejére és gyorsan elsimítjuk.

Kb. fél órát hűtőben hagyjuk a csokimázt megdermedeni és már fogyasztható is.

Tanácsok:
Nagyon kiadós, gyorsan elkészíthető, finom sütemény. Másnap, sőt harmadnap is finom, vendégség előtt 1 nappal is meg lehet sütni.
Hűtőben folpackal letakarva tárolandó!

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 34x34 cm
költség: 1500 Ft

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza, ahogy én készítem » Sülthús ahogy mi szeretjük » Kuglóf ahogyan én szeretem » Martini ahogy én csinálom
» Tiramisu ahogy én csinálom » Brassói, ahogy én készítem » Pogi, ahogy én szeretem » Flódni, ahogy mi szeretjük
» Ahogy én készítem a nyulat » Gyros ahogy én csinálom... » Tofu ahogy én csinálom » Pacal, ahogy én készítem
» Szeretem » Hókifli, ahogy én csinálom » Tiramisu ahogy én készítem » Spenót - Ahogy én csinálom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.