Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bözsi néni almás krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3-4 ek. tejföl



Krémhez: 2 tojás
6 dl tej
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
15 dkg porcukor


Töltelék: 1,5 kg alma
2 ek. vaj
10 dkg cukor
mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Három részre
osztjuk.Vékony,négyszögletes lapokat sütünk.

A pudinghoz 2 ek. cukrot keverünk,hozzáadjuk a
tojásokat,fokozatosan a tejet sűrűre főzzük.

Az almát lereszeljük,vajon addig pároljuk,amíg a leve
elfő,majd cukorral,fahéjjal ízesítjük.

A krémhez habosra keverjük vajat a cukorral,majd
hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

Amikor minden kihűlt,az egyik tésztalapot deszkára
tesszük,rákenjük a krémet,rá a másik lap,majd az alma.Erre
jön a 3. lap.

tetejére porcukort teszünk.

Tanácsok:
Egy napot érdemes állni hagyni,hogy a lapjai megpuhuljanak,és finom legyen.


A receptet beküldte: lisztharmat


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes-almás sütemény » Adu süti (almás) » Almás párolt lilakáposzta » Almás-diós rakott metélt
» Rakott almás-túrós » Diabetikus almás pite » Mézes almáskalács » Gyors fahéjas almás süti
» Lakodalmas pogi » Joghurtos almasaláta » Almás banános smoothie » Almás csirkemájas serpenyő
» Mesés almás » Almás-boros borjúmáj » Mákos-almás kölessüti » Túrós-almás-szójaszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.