Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brassói, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-5 főre:

- 1 kg sertés comb/lapocka/tarja,
- kb. 2-3 fej vöröshagyma,
- olaj,
- pirospaprika,
- só,
- bors,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 2-3 ek. liszt
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom,
- 2 kg krumpli

Elkészítés:
A vöröshagymát, a húst felkockázzuk, majd a szokásos módon pörköltöt készítünk belőle (hagyhatjuk bő lével). Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, és a fokhagymával. Mikor a pörkölt kész, belehintjük a lisztet, jól elkeverjük, majd belekavarjuk a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, felrottyantjuk. Ettől be is sűrűsödik a pörköltünk.
Miközben a pörkölt fő, megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben félig/háromnegyedig megfőzzük. Leszűrjük és forró, bő olajban kisütjük. Ha így készítjük a sült krumplit, akkor még másnap is nagyon jó puha marad.
Amikor a pörköltünk és a sült krumpli is készen van, egyszerűen összekeverjük és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói rakott káposzta » Pizza ahogy mi szeretjük » Pizza, ahogy én készítem » Spenót - Ahogy én csinálom
» Brassói kicsit másképp » Tiramisu ahogy én csinálom » Rakott Brassói » Brassói másképp
» Brassói káposzta » Tiramisu ahogy én készítem » Máj brassói módra » Vega szója brassói
» Tofu ahogy én csinálom » Martini ahogy én csinálom » Könnyű brassói » Pogi, ahogy én szeretem


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.