Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. 30 dkg (1 konzerv) kukorica
ugyanennyi konzerv borsó
kis fej hagyma
petrezselyem, ízlés szerint
egy pohár víz
kevés vénusz étolaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
kevés tej

bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kukorica és a borsó konzervet, sózom borsozom, aztán hozzáadom a vizet (ennek épphogy el kell lepnie a zöldséget). Lefedve párolom, néha megkeverem. Kis lábasba teszem a vajat, a lisztet, a tejfölt, és csomómentesre keverem. Ha kell, tejjel higítom, és kevés borsot rakok ebbe is. A petrezselyemmel együtt a zöldségekre öntöm, és jól elkeverem. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet lehet még hozzá tenni a végén, csak vigyázni kell, mert könnyen csomós lesz.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricafőzelék » Kétszínű keksz ( omlos ) » Céklafőzelék almával » Naon fini krumplifőzelék
» Pikáns babfőzelék » Káposzta főzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Tökfőzelék: Update2
» Kelkáposzta főzelék » Joghurtos zellerfőzelék » Krumplifőzelék » Kapros patisszonfőzelék
» Kapros cukkinifőzelék » 3 színű kuglóf » Répafőzelék » Kétszínű tallér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.