Tutireceptek.hu fejléc

Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. 30 dkg (1 konzerv) kukorica
ugyanennyi konzerv borsó
kis fej hagyma
petrezselyem, ízlés szerint
egy pohár víz
kevés vénusz étolaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
kevés tej

bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kukorica és a borsó konzervet, sózom borsozom, aztán hozzáadom a vizet (ennek épphogy el kell lepnie a zöldséget). Lefedve párolom, néha megkeverem. Kis lábasba teszem a vajat, a lisztet, a tejfölt, és csomómentesre keverem. Ha kell, tejjel higítom, és kevés borsot rakok ebbe is. A petrezselyemmel együtt a zöldségekre öntöm, és jól elkeverem. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet lehet még hozzá tenni a végén, csak vigyázni kell, mert könnyen csomós lesz.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brazil krémes » Tökfőzelék tejjel » Répafőzelék » Kelbimbó főzelék
» Háromszínű tészta » Lencsefőzelék 2 » Kapros cukkinfőzelék » Háromszínű csokitorta
» 3 színű kuglóf » Paradicsomos tökfőzelék » Kertifőzelék leves » Kétszínű ribizlis torta
» Zöldbab főzelék II. » Paprikás cukkinifőzelék » Krumplifőzelék Malbe módra » Zöldborsófőzelék extra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.