| Breton szilvalepény - Far breton receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg kimagozott aszalt szilva 20 dkg liszt 15 dkg porcukor 4 tojás 6,5 dl tej 1 evokanál rum 2 dkg vaj csipetnyi só Elkészítés: A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot. Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és ráontjuk a masszát. Elomelegített sutoben megsutjuk. Kivéve hagyjuk kis ideig hulni, s még langyosan, a tortasutoformából cikkekben tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cherry41 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |