Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkoli boros bundában recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80-90 dkg brokkoli,
kb. 2 dl fehérbor,
8-10 dkg liszt,
3 dkg olaj,
2 tojásfehérje,
csipetnyi só;
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és
enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a főzővízből kiszedjük,
lecsöpögtetjük és lehűtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az
olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sűrű palacsintatésztát
kapjunk.
A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a
palacsintatésztába keverjük. Az előkészített brokkolit a masszába forgatjuk, és bő,
forró olajban kisütjük. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-karfiolos csirke » Rántott brokkoli variációk » Bíboros kehely 2 » Zöldséges brokkoli leves
» Akácvirág bundában » Besameles brokkoli » Vörösboros sonkakocsonya » Brokkolis halszteletek
» Fehérboros csirke » Piros-Sajtos brokkoli » Brokkolis sonkapástétom » Brokkolis zöldbablevesem
» Brokkolis rakott tészta » Brokkolis-karfiolos pulyka » Update brokkoli krémleves » Norbi Brokkolis sajtos hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.