Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifőzelék szalonnachipsszel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli (lehet mirelit
10 dkg baconszalonn
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj


Elkészítés:
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott vajon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takaréklángon puhára főzzük. A megfőtt brokkoli kétharmadát kivesszük szűrőkanállal, és a maradékot botmixerrel leturmixoljuk, így sűrítjük. Visszatesszük a megfőtt brokkolikat, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, és közben szép pirosra sütjük a szalonnát. Tálaláskor a főzelékre szalonnachipset teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolifőzelék » Brokkolifőzelék 1 » Ínyenc krumplifőzelék » Finomfőzelék (szerintem)
» Joghurtos cukkínifőzelék » Zöldborsó főzelék » Krumplifőzelék » Spenót franciásan
» Sütőtök főzelék sajttal » Spenót - Ahogy én csinálom » Csípős szósz » Sajtos újkrumplifőzelék
» Mindenfélés főzelék » Tojásos tökfőzelék » Diétás tökfőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.