Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis csirkém recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli (500g)
egy egész csirkemell filé (400g-500g)
2 tojás
1 bögre natúr joghurt
2 ek. (olíva)olaj
só, ételízesítő, ízlés szerint bors és egyéb

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira bontva felteszem forró, jó sós vízben főni.
Közben apróra vágom a csirkét,előveszek egy nagyobb serpenyőt (pl. wok-ot) és kevéske olajon elkezdem sütni.
Amíg át nem sül szépen, a 2 tojást és a joghurtot homogén állapotúvá keverem egy villa segítségével, és teszek bele 1-2 táskanál ételízesítőt
(ki mennyire szereti sósan a kaját)
Ha megpuhult a hús, és a brokkoli is nagyjából, leöntöm a vizet a brokkoliról, és ráborítom a husira.
2-3 percig összesütöm őket, de vigyázni kell a kavarással, mert nagyon könynen cafatokra bomlik a brokkoli, az úgy már nem olyan szép látvány...
Ezután ráöntöm egyenletesen a joghurtos tojást, összekavarom picit, jól összerottyantom, és már kész is!

Tanácsok:
(kép a naplómban 12.15-én)

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 910 kcal

A receptet beküldte: lédig


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csirkemáj » Tokaji csirkemell » Brokkolis sajtkrémes penne » Sajtos csirkemell torta
» Csirkemájjal töltött cékla » Csirkemell tejmártásban » Indiai csirkemell » Párizsi csirkemellből
» Csirkemáj római tálban » Bacon-ös rakott csirkemell » Sajtos gombás csirkemell » Részeg csirkemell
» Csirkemáj sütőben » Olaszos csirkemell » Csirkemájpörkölt, borsóval » Csirkemaj ananasszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.