Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis korongok joghurttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
4 evőkanál búzakorpa
3 dl joghurt
1 csipet szerecsendió
1 csipet chili paprika
6 evőkanál olaj

Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, megmossuk, és enyhén sózott vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.

A leszűrt brokkolit turmixgépben simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a korpát, a fokhagymát, a petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A masszát kb. 20 percig pihentetjük, hogy a korpa megdagadjon benne. A joghurtot simára keverjük a fűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és amíg a lepényeket megsütjük, a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, kanállal kis korongokat rakunk a forró olajba, és mindkét oldalukat szép aranysárgára sütjük, egy-egy oldalát kb. 3 percig. Papírszalvétára szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Forrón, a lehűtött joghurtöntettel kínáljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-sajtos sonka » Brokkolis-sonkás penne » Brokkolis zöldbablevesem » Brokkolis sonkapástétom
» Rakott brokkolis hal » Brokkolis rakott tészta » Egyiptomi diós korongok » Vaníliás korongok
» Brokkolis borda » Brokkolis-karfiolos csirke » Sajtos-brokkolis pulyka » Brokkolis csirke
» Majonézes brokkolisaláta » Brokkolis-nudlis egytál » Sajtos brokkolis krémleves » Diós korongok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.