Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolitallérok recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
900 g brokkoli
3 db tojás
120 g finomliszt
60 g parmezán sajt (frissen reszelt)
50 ml tej
1 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Burgonyatörővel durvára szétnyomkodjuk.
A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává kavarjuk. Majd hozzákeverjük a frissen reszelt parmezánt, az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára tört brokkolipürét is.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a tésztából evőkanállal halmokat rakunk, elsimítjuk, majd oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis francia pite » Tormás káposzta székelyesen » Gombás rizspogácsa » Krémsajtos cukkini
» Fűszeres rakott gomba » Rántott répa tüzes szósszal » Juhtúrós gomba » Tepsis virsli gombával
» Zöldbabtokány » Retek saláta » Csirkés kukorica saláta » Lecsós, gombás rakott hús
» Brokkolipüré » Rakott brokkoli magtejföllel » Zalai zöldbab » Gazdagon rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.