Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolitallérok recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
900 g brokkoli
3 db tojás
120 g finomliszt
60 g parmezán sajt (frissen reszelt)
50 ml tej
1 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Burgonyatörővel durvára szétnyomkodjuk.
A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává kavarjuk. Majd hozzákeverjük a frissen reszelt parmezánt, az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára tört brokkolipürét is.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a tésztából evőkanállal halmokat rakunk, elsimítjuk, majd oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolifasírt zabpehellyel » Húsgolyók zöldség ágyban » Vitaminborda » Lecsó lusta asszony módjára
» Sonkás juhtúrós karfiol » Különleges gombaleves » Brokkoli fasírt párizsival » Brokkoli másképp
» Turoval töltött kelkáposzta » Tökös tócsni » Cukkini rakottas » Padlizsános csirkemell
» Diós-szószos rakott zöldség » Karfiolpuding » Sajtos spenótkrém » Gazdagon rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.