Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolival rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
60 dkg brokkoli,
5 dkg vaj,
4 tojássárgája,
3 dl tejszín,
10 dkg mozzarella vagy feta sajt,
só,
őrölt fehér bors,
őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Főzd meg a burgonyát héjában, enyhén sós vízben, majd karikázd fel. Szedd rózsájára a brokkolit és azt is főzd puhára enyhén sós vízben. Vajazz ki nagyobb hőálló tálat a vaj felével. Fektesd a hozzávalókat felváltva a tálba. Fűszerezd sóval, borssal és kevés szerencsendióval. A tojások sárgáját keverd el a tejszínnel, és öntsd a zöldségekre. Reszeld rá a sajtot, csepegtesd rá a maradék vajat. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaviár burgonya-fészekben » Rakott krumpli másképpen » Rakott "szejtán" » Szalonnás édesburgonya
» Rakott túrós derelye » Parasztos rakottbab » Almás-diós rakott metélt » Gombás burgonyarolád
» Burgonyasaláta majonézesen » Csőben sült burgonya » Szines zöldségrakottas » Gombás rakott tál sütőben
» Sajtos burgonyafasírt » Szegényes rakott karfiol » Rakott karfiol egyszerűen » Sajtos-burgonyás golyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.