Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bruschetta csicseriborsó-pürével és ruccolával recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 db baguette,
1 doboz csicseriborsó-konzerv,
kb. 2 dl olívaolaj,
2 evőkanál tahini,
1 evőkanál szezámolaj,
1 zöldcitrom leve,
1 zacskó ruccola,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
Először az alapokat készítjük el: a vékonyra felvágott bagett-szeleteket megkenjük olívaolajjal, és forró sütőben aranybarnára pirítjuk.
Amíg barnulgatnak, egyetlen turmixgép-mosogatás árán előállítjuk a krémet is. Ehhez a lecsöpögtetett csicseriborsóhoz öntjük az olívaolajat és hozzáadjuk az evőkanálnyi tahinit is. Egy kevés pirított szezámolajat is csorgatunk még hozzá, ízesítésül. Hogy a pép teltségét oldjuk, óvatosan hozzányomjuk egy fél zöldcitrom levét is. Már csak egy gerezd szétnyomott fokhagyma kerül bele, és az egészből krémes-lágy képet turmixolunk. Véső ízesítésként , kóstolás után sózzuk-borsozzuk, és már meg is vagyunk.
Összeállítjuk a bruschettákat. Az aranybarnára pirult bagett-szeletekre rákanalazunk egy jó adagnyit a csicseriborsós krémből, és elhelyezünk rajtuk néhány ruccola-levelet.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bruschetta » Paradicsomos bruschetta » Kenőmájaskrém » Ínyenc padlizsánkrém
» Melegszendvics gazdagon » Olívakrém » Diós sajt almával » Csirkemájkrém házilag
» Céklakrém » Kátya féle Padlizsánkrém » Palacsintaszendvics » Almás krémsajt
» Melegszendvics krém » Kenősajt » Sajtfalatkák » Mustáros májaskrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.