Tutireceptek.hu fejléc

Bugaci leves bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5-6 dkg. füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 csokor petrezselyemzöld,
25 dkg. darált sertéstarja,
2 gerezd fokhagyma,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
só.
2 gerezd fokhagyma,
1 db. tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
1 evőkanál liszt,
1 dl. tejfel

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit megdinsztelünk. Hozzáadjuk a finoman felszeletelt zöldségeket, az apróra vágott zöldpetrezselyem és fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után felengedjük vízzel. A húsból, tojásból, zsemlemorzsából, zúzott fokhagymából a petrezselyemzöld, só, a maradék fűszerpaprika és az őrölt fekete bors hozzáadásával, vizes kézzel, kisebb húsgombócokat készítünk amiket a forró levesbe rakunk.
A lisztből és tejfölből habarást készítünk az ételt behabarjuk, pár perccel tovább forraljuk.Ha szükséges utánaízesítjük.
Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg őszi zöldségleves » Burgonyakrém leves » Bugaci húsos palacsinta » Orosz húsleves
» Strassbourgi zöldségleves » Mézes szilvakrém leves » Hagymaleves » Gesztenyés gyöngytyúkleves
» Tejszínes sárgadinnyeleves » Finom frankfurti leves » Legényfogó leves 1 » Korhelyleves
» Zellerleves pikánsan » Karfiolos sajtleves » Brokkolileves csirkemájjal » Tejszínes lencsekrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.