Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bugaci sápatag recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell,
2 közepes fej vöröshagyma,
10 dkg szalonna,
30 dkg gomba,
10 dkg zöldborsó,
10-15 dkg máj,
5-6 csemege uborka,
2 dl tejszín,
2 dl tej,
3 dkg zsír,
só,
bors,
pirospaprika,
majoránna,
fokhagyma.

Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás tejbe. A hagymát kockára vágva paprikával fonnyaszszuk meg kevés zsíron, tegyük rá a húst, borsozzuk meg, és addig süssük, míg meg nem puhul a hús. A májat szeleteljük fel, sózzuk meg, és tűzforró zsíron, fedő alatt süssük 1-1 percig mindkét oldalán. Levét tegyük külön félre, a májat vágjuk fel vékony csíkokra, és szintén tegyük félre. Pici zsíron pirítsuk meg a vágott szalonnát, majd szűrjük le és tegyük félre. Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsük rá, hintsük meg majoránnával, tegyük bele a közepes darabokra vagdalt gombát, és kis lángon főzzük fedő alatt, míg majdnem kész lesz. Ekkor tegyük bele a zöldborsót és a gyufaszálnyira vágott uborkát, főzzük kb. 5-10 percig, míg a zöldborsó puhulni kezd, ekkor habarjuk be 2 dl tejszínben jól elkevert 2 kávéskanál liszttel, forrjon egyet, és kész is. Tegyük bele a májat és a máj levét, a szalonna zsírját, és sózzuk meg ízlés szerint. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a szalonna pörcével. Kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel tálalhatjuk. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bugaci húsos palacsinta » Bugaci leves » Bugaci húsgombóc leves » Bugaci leves bográcsban
» Grillezett camembert » Új Nokedlis lecsó » Kockás káposzta » Rakott fincsi zöldbab
» Gombával töltött sonka » Görög körözött » Rántotta görögösen » Rakott-sajtos tészta
» Húsos hajdinakása » Könnyű virslis zöldségragu » Bajor töltött rostélyos » Tésztás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.