Tutireceptek.hu fejléc

Bugaci tarhonyás hús bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg. füstölt szalonna, 30 dkg. száraz tarhonya, 60 dkg. marhafartő, 2 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, őrölt bors, só, 15 dkg. vöröshagyma, 40 dkg. burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A bográcsban kb. 10 dkg. füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ha átpuhult, a tűzről levéve pirospaprikával színezzük, aláöntünk egy kevés vizet és hozzáöntjük a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot.Ha megfelelő, akkor az alapot kivesszük. A bogrács tesszük a maradék szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Most hozzáadjuk tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát,kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.

Tanácsok:
Régi pásztorhagyományok emlékét idéző étek.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi tarhonyás hús » Galyasági pacal bográcsban » Tarhonyás rakottas » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Aratóleves bográcsban » Bugaci leves » Cukkinis lecsó bográcsban » Tarhonyás hús
» Tarhonyás zöldségmix » Bugaci húsgombóc leves » Tarhonyás borsós csirkemáj » Slambuc bográcsban
» Körömpörkölt bográcsban » Tarhonyás-krumpli » Tarhonyáshusi » Bugaci húsos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.