| Bulgur saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg bulgur, ízlés szerint só, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 4 db felkarikázott újhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csomag zöld saláta, 2 evőkanál méz, ízlés szerint bors, 5 dkg dióbél, 5 dkg vékony csíkokra vágott aszalt sárgabarack, ½ fej vékonyra szeletelt lilakáposzta, 1 db megtisztított gránátalma mag, 2 evőkanál fehérborecet, 1 db kifacsart lime leve, 1 db Maggi zöldség alaplé kocka. Elkészítés: Az átmosott bulgurt felöntjük az 5 dl forrásban lévő alaplével, lefedjük és 30 percig állni hagyjuk. Egy nagyméretű keverőtálban összekeverjük a káposztát, a salátát, a sárgabarackot és az újhagymát. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd darabokra vágjuk és a gránátalma magokkal együtt szintén a keverőtálba tesszük. Egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a fehérborecetet, a kifacsart lime levét, az összezúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keverőtálba tesszük az időközben megpuhult bulgurt és ráöntjük az öntetet is. Jól összeforgatjuk, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tanácsok: Az aszalt sárgabarack helyett bármilyen más aszalt gyümölcsöt vagy akár mazsolát is használhatunk. A gránátalmát tavasszal kockára vágott eperrel, nyáron kockára vágott sárgabarackkal helyettesíthetjük. A receptet beküldte: Szaffy12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |