Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás sült krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya tisztán mérve, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor.

Elkészítés:
Elõször elkészítem a "bundát": a felvert tojást összekeverem a tejjel, a sóval, a törött borssal, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemmel és a kaporral, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy a szokásos sûrûségû palacsintatésztát kapjam. Tíz percig hagyom pihenni. A burgonyát hámozás után ujjnyi vastag karikákra vágom. Elõször a lisztbe, azután pedig a tésztába mártom. Bõ, forró olajba téve, de takaréklángon szép pirosra sütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetve róla, tálalásig melegen tartom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér ízesen » Krumplis kiflik » Őszibarack-krumpli-banán » Krumplis beigli
» Párizsi bundáskenyér » Töltött krumpli zsemlyével » Krumplifõzelék » Sóska-cukkini-krumpli
» Csőben sült krumpli » Puha krumplispogácsa » Nokedlis paprikás krumpli » Sajtos sültkrumpli
» Vaníliás alma-krumpli » Tepertős krumplilángos » Sajtos krumpli » Bundáskenyér szalonnával


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.