Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya carbonara recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
150 g pulykahús,
1 db kisebb hagyma,
300 ml főzőtejszín,
100 g parmezán sajt,
1 db tojás,
só, bors,
apróra vágott zöldpetrezselyem (díszítéshez),
2-3 szelet bacon,
vaj.

Elkészítés:
Melegítsük be a sütőt 200 fokra és vajazzunk ki egy hőálló tálat. A burgonyát szeleteljük fel és tegyük fel főni sós vízben. Hagyjuk főni 10-15 percet, vigyázzunk ne főljön meg teljesen. Keverjük össze a főzőtejszínt a tojással, sózzuk, borsozzuk. Szeleteljük fel a hagymát és pirítsuk meg kevés vajon, amikor kezd üveges lenni, tegyük hozzá a kockára vágott pulykahúst és hagyjuk addig sülni amíg érezhető lesz a pulykahús sült illata. Egy másik serpenyőben tegyük oda sülni az apróra szeletelt bacont. Szűrjük le a burgonyát, tegyük bele a kivajazott tálba, öntsük rá a tejszínes szószt és rakjuk rá a hagymás keveréket és a sült bacont. Majd kavarjuk össze, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és tegyük be sülni 30 percre. 15 perc elteltével vedd kisebbre a lángot a sütőben és szórd rá a reszelt parmezánt. Akkor van kész amikor a burgonya megpirul.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fürj burgonyafészken » Burgonyás pogi » Burgonyás pite » Fokhagymás tört burgonya
» Tarja burgonyafelfújttal » Cserkész töltött burgonya » Hasselback burgonya » Sajtos burgonyasalata
» Újburgonya meggyszósszal » Grattan burgonya » Burgonyagombóc » Fokhagymás sült burgonya
» Kaviár burgonya-fészekben » Böjti burgonyaleves » Csirke carbonara » Sajtos tepsis burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.